Home Fitter 3 Voordelen van Rustig Eten

3 Voordelen van Rustig Eten

3 min read
0
10
896

Velen van ons zijn de hele dag druk met zowel onze carrière als ons privéleven. Wanneer we dan tussendoor even tijd hebben om iets te eten, dan schrokken we het naar binnen.

Niet alleen krijg je op die manier het gevoel dat er een baksteen in je maag ligt, het brengt ook nadelen voor de gezondheid met zich mee.

Leer jezelf de gewoonte aan om langzamer te eten!

Neem kleinere happen en kauw door totdat je eten bijna vloeibaar is. Je zult merken dat je ten eerste meer van het eten geniet en het daarnaast ook een stuk beter verteerd.

Als je nog niet overtuigd bent van de voordelen van rustig eten, heb je ze hier nog even op een rijtje.

Gewichtsverlies

Je hersenen hebben ongeveer een kwartier tot 20 minuten de tijd nodig om te beseffen dat je aan het eten bent.

Eet je te snel, dan zul je merken dat je opeens een hele volle buik hebt. Wanneer je rustig eet geef je je hersenen de tijd om door te krijgen dat je aan het eten bent en zul je eerder een voldaan gevoel krijgen dan een te volle buik.

Uiteindelijk eet je daardoor dus ook minder. En dat betekend weer dat je gewicht zult verliezen!

Betere Spijsvertering

Als je langzamer eet en beter kauwt, is het voor je maag en darmen gemakkelijker om het voedsel te verteren. Hoe beter jij je eten voorbereid op het verteringsproces, hoe minder kans je hebt op maag- en darmklachten.

Meer genieten van je eten

Op de laatste plaats nog een puntje dat niet geheel onbelangrijk is. We willen allemaal gezond eten, maar af en toe zondigen moet kunnen.

Als je iets eet wat minder gezond is, dan doe je dat omdat je dat ene toetje of die pizza gewoon lekker vindt toch? Als je ‘m dan vervolgens in sneltreinvaart naar binnen werkt heb je er niet echt van genoten.

We zijn geen machines, en mensen die uitsluitend gezond eten zijn schaars. Natuurlijk mag je af en toe zondigen, maar zorg dan in ieder geval dat je ervan geniet. Neem er de tijd voor en eet rustig.

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Fitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…