Home Productiever 5 Handige Anti Stress Tips

5 Handige Anti Stress Tips

5 min read
0
0
343

Stress is tegenwoordig een van de grootste gezondheidproblemen. Mensen maken zich zorgen om financieële zaken, hun werk of familie. Er moet te veel gebeuren in te weinig tijd. Ik heb wel eens ergens gelezen dat je van te veel stress onder andere sneller grijs wordt. Het staat in ieder geval vast dat het geen goede uitwerking heeft op je gezondheid.

In dit artikel daarom een aantal tips hoe je het beste met stress om kan gaan en ervoor kan zorgen hoe je hier zo min mogelijk onder lijdt.

    1. Neem zo nu en dan eens de tijd om je even helemaal af te sluiten van de buitenwereld en neem de tijd voor jezelf. Je zou dit minimaal een uur per dag moeten doen als je daar de mogelijkheid voor hebt. Ga bijvoorbeeld eens lekker in bad, lees een goed boek, of leer een muziekinstrument te bespelen. Zorg ervoor dat je in je tijd voor jezelf echt helemaal tot rust komt en volledig ontspant.

  • Als je midden in een stressvolle situatie zit kan het ook wel eens een goede oplossing zijn om een dagje of een weekendje afstand van deze situatie te nemen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het strand of een weekendje kamperen. Dit kan misschien niet in elke situatie, maar als je de mogelijkheid hebt is het zeer prettig om even afstand te kunnen nemen van het probleem en er zonder dat je er midden in zit een goede oplossing voor te bedenken.

 

 

 

  • Een van de meest voorkomende redenen waardoor mensen stress ervaren is verandering. Je zult je hele leven hiermee te maken krijgen. Sommige veranderingen heb je nou eenmaal geen invloed op. Als je je hiertegen verzet, of je er veel zorgen om maakt kan dit onnodige stress veroorzaken. Vergeet niet dat elke verandering een positieve kans met zich meebrengt. Je moet deze alleen zien te vinden en er vervolgens op inspelen.

 

 

 

  • Er zijn altijd wel van die klusjes die nog gedaan moeten worden. Zoals bijvoorbeeld een reparatie in of om het huis, aan de auto, papierwerk, onkruid wieden of gras maaien. Je kunt er altijd wel eentje bedenken die nog gedaan moet worden. Deze brengen ook een hoop stress met zich mee. Zorg ervoor dat je al deze klusjes op een lijst zet. Dat is nummer één. Vervolgens zet je een keer op zondag de wekker en ga je het hele lijstje af. Je zult niet alleen een leeg lijstje overhouden aan het einde van de dag, maar je zult vaak ook versteld staan van de hoeveelheid werk die je in één dag hebt verzet.

 

 

 

  • Neem een ‘pamper-dagje’. Op zo’n dag zorg je ervoor dat je helemaal niets dan leuke dingen doet. Dat je even helemaal weg bent van het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan een lichte workout, een stukje zwemmen en/of een sauna. Probeer dit op z’n minst eens per maand te doen. Je zult merken dat dit echt een hoop stress wegneemt.

 

Deze 5 tips zullen je helpen een behoorlijke daling in jouw stresslevel te veroorzaken. Probeer het eens uit en je zult versteld staan van de resultaten.

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Productiever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…