Home Productiever 5 Tips voor de Grote Voorjaarsschoonmaak

5 Tips voor de Grote Voorjaarsschoonmaak

6 min read
0
10
580

De winter loopt weer ten einde en aan het weer van de afgelopen dagen kun je al een beetje merken dat de lente dichter bij komt. Dat betekent ook dat het weer begint op te vallen dat je ramen toch eigenlijk niet zo schoon zijn als je dacht en er een laag stof op je tv ligt waar je met je vinger je naam in kunt schrijven. Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak.

De één heeft er in de winter een rommeltje van gemaakt en moet echt nodig opruimen, de ander heeft simpelweg behoefte aan wat meer orde in huis. Iedereen heeft wel spullen in huis die eigenlijk niet meer gebruikt worden en die waarschijnlijk ook in de toekomst niet meer gebruikt zullen worden. In dit artikel een aantal tips waarmee jij vandaag nog kunt beginnen met de grote voorjaarsschoonmaak!

Planning

Voordat je begint met de grote schoonmaak zul je een plan van aanpak moeten opstellen. Dit kan je veel tijd besparen en zo behoud je het overzicht van wat er moet gebeuren en in welke volgorde je dat wilt gaan doen.

Motivatie

Stel bijvoorbeeld een uitje naar een pretpark in het vooruitzicht, zodat ook je echtgenoot en kinderen een stuk meer zin zullen hebben in het opruimen van het huis. Luister tijdens het opruimen naar vrolijke, oppeppende muziek waardoor jij/jullie er helemaal tegenaan kunnen.

Kleding

Draag functionele en comfortabele kleding en houd er rekening mee dat deze vies kan gaan worden. Kies voor kleding die prettig zit, maar niet te losjes. Wanneer je verwacht veel op je knieëen te zullen gaan werken kan het verstandig zijn om kniebeschermers aan te schaffen.

Inpakken

Niet alleen zal dit je kast een stuk nettere uitstraling geven, je behoudt hiermee ook de kwaliteit van je kleren. Ze zullen niet verstoffen of verkleuren en je kunt ze dan de volgende winter weer fris aantrekken. Koop bij bijvoorbeeld de Action of Ikea een aantal bakken met deksel en plaats deze in je kast.

Rollen en labelen

Als je je kleding in een bak stopt, is het handiger om de kledingstukken op te rollen dan op te vouwen. Niet alleen bespaar je zo ruimte, maar je voorkomt ook dat je kleding kreukelt. Heb je je kledingstukken netjes opgerold in de doos gestopt? Label de doos dan met het seizoen waarop je de kleding die erin zit draagt.

Doneren of verkoop

Je kunt ervoor kiezen om de kleding die je niet meer zult gaan dragen in de textielbak te stoppen en er zo anderen mee te helpen. Heb je items die nog heel netjes zijn en waar je voor verwacht nog wel wat geld voor te kunnen krijgen, dan is het misschien de moeite waard om deze te verkopen op de rommelmarkt. Ook kun je natuurlijk terecht op een website als Marktplaats of Speurders.

Koop een lichte stofzuiger

Als je flink aan het opruimen bent is het wellicht handig om een lichtere stofzuiger of kruimeldief aan te schaffen zodat je je rug spaart en je huis veel gemakkelijker stof-vrij maakt.

Natuurlijk kost het even wat moeite om orde te scheppen in de chaos, maar als je jezelf er eenmaal overheen hebt gezet zul je er een nette en frisse omgeving aan overhouden. Zo begin je met een fris gevoel de lente en kun je er weer helemaal tegenaan. En met deze tips gaat het zeker lukken!

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Productiever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…