Home Socialer 7 Dingen die Zelfverzekerde Mensen Niet Doen

7 Dingen die Zelfverzekerde Mensen Niet Doen

5 min read
0
10
626

Als jij niet in jezelf gelooft, wie gaat er dan wel in jou geloven? Zelfverzekerde mensen stralen dat vaak uit en dat vang je zonder erbij na te denken op. Hoe kan het dat ze zo zelfverzekerd zijn? Dat heeft niet alleen te maken met wat hij of zij wel doet, maar net zoveel met de dingen die ze juist niet doen. Vandaag gaan we eens kijken wat jij als zelfverzekerd persoon niet zou moeten doen.

1. Stop met uitstellen

Heb je een goed plan, dan kun je het beter vandaag uitvoeren dan volgende week. Het schiet niet op om te wachten tot het juiste moment, of de juiste omstandigheden, want die argumenten zijn vaak gebaseerd op angst om te veranderen. Neem zo snel mogelijk actie, anders zul je nooit groeien.

2. Trek je niet teveel aan van anderen

Krijg je een keer een slechte reactie van iemand op je harde werk, dan betekend dat nog niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. Je hoeft niet overal schijt aan te hebben, maar je kunt de mening van anderen zelden veranderen. Hecht daar dus niet teveel waarde aan en kijk eerst eens of je zelf tevreden bent over je resultaat.

3. Beoordeel mensen niet

Zelfverzekerde mensen zitten niet te wachten op een roddeltje bij de koffieautomaat. Ze houden zich liever bezig met belangrijkere zaken en bovendien; als je van jezelf overtuigd bent is het niet nodig om neer te kijken op andere mensen.

4. Neem je verantwoordelijkheid

Zelfverzekerde mensen nemen voor alles wat er in hun leven gebeurd zelf de verantwoordelijkheid. Natuurlijk heb je niet overal evenveel invloed op, maar als je heel de dag gestresst op je werk zit omdat het verkeer tegenzat heb je een verkeerde houding. Je had ook eerder kunnen vertrekken van huis.

5. Vermijd de comfortzone

Wij mensen zijn van nature geneigd om lekker in onze veilige omgeving te blijven. Zo kom je natuurlijk niet snel nieuwe dingen tegen en zul je ook niet zo snel groeien.

6. Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedereen is uniek en leeft z’n eigen leven. Meestal zie je als buitenstaander maar een tipje van de ijsberg. Waarom zou je jezelf dan vergelijken met een ideaalbeeld dat je van iemand anders hebt? Vergelijk jezelf alleen met jezelf. Ben je vooruit gegaan, of zijn er nog dingen die je bij jouw persoon van morgen niet meer zou willen zien? Besteedt daar dan liever je aandacht aan.

7. Probeer niet iedereen tevreden te houden

Niet iedereen kan goed met elkaar overweg. Dat is nou eenmaal zo. Waarom zou je je best doen om met iedereen vrienden te zijn terwijl je ook met mensen kunt zijn waar je wel bij past? Concentreer je liever op de kwaliteit van je relaties in plaats van de hoeveelheid. Je kunt naar mijn mening beter een paar goede vrienden hebben dan een heleboel vage kennissen.

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Socialer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…