Home Productiever Begin de Dag als een Baas!

Begin de Dag als een Baas!

4 min read
0
10
547

Elke ochtend zodra je wakker wordt begint een dag vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je hier vandaag optimaal gebruik van gaat maken? Ik bedoel echt alles uit de dag halen wat erin zit.

Er zijn een aantal simpele gewoontes waar je makkelijk aan kunt wennen om je dag echt optimaal te beginnen.

Begin direct goed

Zorg dat je de dag direct goed begint. Al vanaf het moment dat je je ogen opent. Je eerste gedachten moeten positief zijn. Die zetten namelijk de toon voor de rest van de dag.

Denk na over de dingen waar je blij mee bent op dit moment. De zaken waar je dankbaar voor bent. En denk even aan je doelen aan het begin van de dag. Waar wil je naartoe op de korten en de lange termijn. Als je hier direct bij het wakker worden aan denkt houd je ze de rest van de dag gemakkelijker in je achterhoofd.

Deel eens een complimentje uit

Hoe moeilijk is het om direct in de ochtend een complimentje uit te delen aan bijvoorbeeld je partner, iemand anders in je gezin of een huisgenoot? Niet alleen beur je zijn of haar humeur hier direct mee op, maar ook dat van jezelf.

Probeer iets unieks te bedenken. Iets wat hij of zij niet zo vaak hoort. Het beste kun je dan iets op persoonlijk gebied zeggen. Bijvoorbeeld een reden waarom je diegene zo waardeert in je leven.

Krijg positieve informatie binnen

In plaats van kijken naar het nieuws kun je natuurlijk ook een positieve, inspirerende blog of website lezen. Of iets anders waar jij zelf het meeste energie van krijgt. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een paar bladzijdes of een hoofdstuk van een goed, inspirerend boek te lezen.

Beweging

Een workoutje is een zeer prettig begin van de dag. Ik krijg er zelf altijd ontzettend veel energie van en probeer om de dag een stukje te hardlopen of te zwemmen. Je kunt er ook voor kiezen om elke dag even te sporten in de ochtend, maar als je net begint met deze gewoonte is het verstandig om het rustig aan te doen. Anders heb je een grote kans op spierpijn.

Minimaal 2 glazen water

Last but not least nog een kleine tip die iedereen wel moet kennen. Zelf heb ik altijd een fles water naast m’n bed staan. Zodra je wakker wordt heb je minimaal een halve liter water nodig. Je hebt de hele nacht gezweet en het is noodzakelijk om je vochtniveau op pijl te krijgen.

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Productiever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…