Home Productiever Drie Gewoontes van Succesvolle Mensen

Drie Gewoontes van Succesvolle Mensen

6 min read
0
10
515

Een tijdje geleden heb ik een boek gelezen van Brian Tracy: ‘Million Dollar Habits’. Hierin maakt hij duidelijk dat het verschil tussen succesvolle en minder succesvolle mensen voornamelijk zit in de dingen die ze elke dag doen. Of in ieder geval op regelmatige basis.

Succesvolle mensen hebben bepaalde gewoontes die jij jezelf ook aan kunt leren. Wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat dit natuurlijk niet over één nacht ijs zal gaan. Je kunt je gewoontes niet in één keer compleet veranderen. Als je geduldig bent en jezelf bijvoorbeeld elke maand een nieuwe gewoonte aanleert, heb je een grote kans van slagen.

Na het lezen van dit boek ben ik me wat meer gaan verdiepen in de gewoontes van succesvolle mensen. Nu heb ik voor jou 3 belangrijke gewoontes op een rijtje gezet, die jij jezelf kunt aanleren om meer succes te bereiken op zowel privé- als zakelijk gebied.

Plan je dag van tevoren in

Je zult merken dat je meer gedaan krijgt als je van tevoren bepaald hebt wat er allemaal moet gebeuren. Stel een lijstje samen met punten die je wilt afronden vandaag en sorteer deze vervolgens op prioriteit. Begin met de dingen die het belangrijkst zijn. Vaak zie je hier het meest tegenop, maar als je ze eenmaal voltooid hebt zul je merken dat de rest een eitje wordt.

Beperk afleidingen

Zit jij de hele dag tussen je werk door op Facebook of Twitter? Of kijk je regelmatig of je nog nieuwe emails hebt? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk niet echt een productieve dag kunnen hebben. Probeer niet meer dan 2 keer per dag je emails af te handelen. De meeste klanten vinden het echt geen punt om na enkele uren pas een reactie te ontvangen.

Sociale media kun je het beste voor de avond bewaren. Zet directe meldingen op je telefoon uit. Als je zonder telefoon je werk uit kunt voeren is het verstandig om deze misschien zelfs helemaal uit te zetten.

Neem voldoende rust

Als je lekker uitgerust bent zul je een stuk meer gedaan krijgen. De lengte van de slaap die voor jou ideaal is is natuurlijk niet zomaar te zeggen. Je weet zelf het beste wanneer je echt goed uitgerust wakker wordt. De meeste mensen hebben minimaal 7 uur per nacht slaap nodig.

Ook merk ik zelf dat wanneer ik vroeger naar bed ga en vroeg opsta, ik veel beter uitrust dan wanneer ik laat ga slapen en tot bijvoorbeeld 11 uur op bed lig. Bovendien krijg je in de ochtend vaak het meest gedaan.

Zorg goed voor jezelf

Je kunt niet elk uur van de dag keihard werken. Je bent immers geen machine, maar een mens. Als je productief aan de slag wilt kunnen gaan zul je ook moeten ontspannen. Neem regelmatig rust en dan ook echt volledige rust. Denk eventjes helemaal nergens aan en luister bijvoorbeeld naar een stukje ontspannende muziek.

Ook is het belangrijk om goed te eten en voldoende te bewegen. Eet voldoende groenten en fruit, ren zo nu en dan even lekker een rondje door het park en probeer eens een keer Yoga. Zorg er ook voor dat je minimaal 2 tot 3 liter water per dag drinkt.

En doe de dingen die jij leuk vindt. Als je graag uit eten gaat, en je werkt er hard voor, dan moet je dat jezelf niet besparen. Natuurlijk moet je er financieel wel de mogelijkheid toe hebben, maar als je het kunt doen moet je het jezelf zeker gunnen.

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Productiever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…