Home Fitter Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

4 min read
0
10
617

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal 2 liter van. Daar ben ik een aantal jaren bewust mee bezig geraakt. Voor je het weet sluipt de gewoonte erin en hoef je er niet meer op te letten. Ik heb echter wel gemerkt dat een voldoende gehydrateerd lichaam een stuk prettiger voelt dan een uitgedroogde. Wanneer je niet genoeg water drinkt zul je merken dat je sneller last hebt van de volgende zaken en wordt het tijd om eens wat vaker een glaasje te tappen!

1. Een Droge Mond

Klinkt misschien logisch, maar veel mensen gaan op een verkeerde manier met dit probleempje om. Als je een droge mond hebt een je grijpt naar een colaatje of een ander zoet drankje, dan zul je na een tijdje alleen maar meer dorst krijgen. Ik zelf drink zelden iets anders dan water.

2. Een Droge Huid

Dit is een van de eerste tekenen dat je wel wat meer vocht kunt gebruiken. Wanneer je niet voldoende gehydrateerd bent zul je minder afvalstoffen uit kunnen zweten en kan je lichaam niet op een natuurlijke manier je huid en klieren reinigen.

3. Droge Ogen

Ook als je droge ogen hebt is het goed mogelijk dat je niet genoeg water drinkt. Zonder water in je lichaam is het niet mogelijk om de traanklieren gevuld te houden, ofwel nieuwe tranen aan te maken. Nu heb je misschien zoiets van; zo erg is het toch niet als ik niet kan huilen? Maar wanneer je ogen te vaak droog zijn kan dit schade aan je ogen veroorzaken. Zeker als je lenzen draagt.

4. Je Gaat niet Vaak Genoeg Naar het Toilet

Een gezond aantal keren om dagelijks naar het toilet te gaan is natuurlijk lastig te bepalen, maar als je genoeg drinkt zul je zeker 5-6 keer per dag naar de wc moeten. Kom jij hier niet aan, dan wordt het waarschijnlijk tijd om meer te gaan drinken.

5. De Kleur van je Urine

Niet alleen het aantal keren dat je het toilet bezoekt doet ertoe. Je kunt ook veel afleiden over het vochtgehalte in je lichaam aan de kleur van je plas. Je hebt vast wel eens gezien dat die als je net uit bed bent donker van kleur is. Wanneer je genoeg water drinkt veranderd dat in heldere, doorzichtige urine.

Terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben staat er uiteraard een glaasje water naast m’n toetsenbord. Dit kun jij ook doen. Maak hier echt een gewoonte van. Sterker nog, wat houd je tegen om nu gelijk even een glaasje inschenken?

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Fitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

7 Dingen die Zelfverzekerde Mensen Niet Doen

Als jij niet in jezelf gelooft, wie gaat er dan wel in jou geloven? Zelfverzekerde mensen …