Home Productiever Een Leeg Postvak-IN Binnen Één Minuut

Een Leeg Postvak-IN Binnen Één Minuut

3 min read
0
9
631

Een opgeruimde inbox wilt iedereen wel. Het werkt een stuk prettiger als je een volledig leeg Postvak-IN hebt.

Als je gaat kijken welke e-mails weg kunnen, dan kom je vaak tot de conclusie dat je de meesten eigenlijk wel wilt bewaren voor het geval dat. Bijvoorbeeld je inloggegevens voor een website waar je bent aangemeldt.

Dat kan handig zijn, maar je wilt niet elke keer dat je je e-mail bekijkt moeten zoeken tussen dat soort e-mails. En bovendien: 9 van de 10 e-mails die je nu ‘voor de zekerheid’ in je Postvak-IN bewaart zul je nooit meer nodig hebben!

Nu kun je ervoor kiezen om zoals ik een apart mapje aan te maken voor elke categorie e-mails. Dat kost je natuurlijk wel ietsje langer dan een minuut, maar dan heb je wel echt een overzichtelijk e-mailaccount.

Omdat ik zelf een pesthekel heb aan misleidende blog-titels heb deze methodes even opgedeeld in tweeën.

De één minuut methode

Maak een mapje met de naam archief-datumvanvandaag. En gooi alle troep die vandaag in je Postvak-IN staat (dus niet alleen de mails die vandaag zijn binnengekomen) in die map.

De overzichtelijke Vito-methode

Ik heb zelf een mapje voor gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden die ik toegestuurd krijg van minder belangrijke websites.

De belangrijke, zoals die van de bank en mijn WordPress account, ken ik uiteraard uit mijn hoofd. Je moet je belangrijkste wachtwoorden uit je hoofd kennen, nergens opslaan en nergens opschrijven!

Ook heb ik een apart mapje voor eventuele samenwerkingsverbanden. Zodat ik de e-mails die daarin staan kan beantwoorden wanneer ik deze personen nodig heb.

Als laatste heb ik nog een mapje met overige belangrijke zaken. De inhoud van die map spreekt natuurlijk voor zich. 😉

Begin vandaag nog met het organiseren van je inbox en verwijder zoveel mogelijk e-mails. Inloggegevens van een website kun je heel eenvoudig opnieuw aanvragen mocht dat nodig zijn. Het e-mailadres opzoeken van een persoon die je nodig hebt is ook zo gepiept. Maak je Postvak-IN leeg en geniet van het overzicht!

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Productiever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…