Home Fitter Effectiever dan een Koffiepauze

Effectiever dan een Koffiepauze

2 min read
0
10
692

Aan het eind van de morgen/het begin van de middag kakken we allemaal wel een beetje in. Zeker als je lekker bijtijds begonnen bent en veel gedaan hebt gekregen. Veel mensen kiezen er dan voor om ergens lekker een kopje koffie te gaan drinken. Dat hoeft niet per se. Er bestaat namelijk ook een alternatief, dat je zelfs helemaal niets hoeft te kosten!

Het klinkt misschien eenvoudig, maar om je focus en creativiteitsgehalte weer op peil te brengen, kun je ook gewoon lekker een stukje gaan lopen. Haal even lekker een frisse neus buiten, het liefst in de natuur. Een park of een bos heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand en je laad er direct weer van op.

Bovendien neem je dan even afstand van het project waar je zo over zat te piekeren. Daardoor kom je vaak tot nieuwe inzichten en kun je na je wandeling weer vol goede moed aan de slag. Je hoeft heus geen uren te lopen. Een wandelingetje van een kwartier doet al wonderen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde persoon zo’n 50 tot 70 procent van de dag zit. Als je een kantoorbaan hebt dan is dat percentage zelfs nog ietsje hoger. Dat klinkt misschien niet heel ongezond, maar je merkt zelf al dat als je te lang zit, je er helemaal stijf van wordt.

Neem dus regelmatig even pauze om je eens flink uit te rekken, en als je begint in te kakken zo rond het middaguur, ga er dan even lekker op uit!

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Fitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…