maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL

maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL

Geschreven door Mike van den Ijssel. Product Designer bij GrowMotion
Hoodie Doodle Standard 2 0 College My LtdEdtI Heartbeat Poodle Love 8mwyvN0nO
<>
19 augustus 2015maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL Startups

Een start-up begint altijd met een goed idee. Bij dat idee wil je natuurlijk een goede naam, en het liefst een die een onuitwisbare indruk achterlaat! Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

origineel Play Rv36 StellaDot Work pakket Gloednieuw Hard in QrBotsdChx

1. Kies een pakkende naam die makkelijk wordt onthouden
Iedereen zou jouw naam in een keer goed moeten kunnen spellen. Soms is er niet genoeg tijd om je start-up volledig toe te lichten, en blijft alleen de naam hangen. Een pakkende, makkelijke naam zorgt ervoor dat mensen je op een later moment snel online kunnen vinden. Let er wel op dat je naam ook niet te eenvoudig is, want dan krijg je erg veel concurrentie in de zoekmachines.

2. Vermijd ingewikkelde leestekens
Karakters als apostrofjes, streepjes en andere symbolen kun je beter vermijden. Dit maakt het alleen maar lastiger voor jou om je naam uit te leggen, en zorgt ervoor dat anderen je naam vaak verkeerd spellen.

3. Houd het kort

maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL

Een korte naam wordt sneller onthouden en is vaak makkelijker te spellen. Kijk eens naar bekende namen als Twitter, LinkedIn, Facebook, Google of Skype. Het zijn korte namen die makkelijk blijven hangen en eenvoudig zijn uit te spreken. Tip: gebruik een naam met maximaal één klemtoon!

4. Houd een brainstorm
Hoe kom je nu eigenlijk op die perfecte naam voor je start-up? Houd een brainstorm waarbij je zoveel mogelijk steekwoorden noteert die gerelateerd zijn aan je start-up. Vraag anderen om met je mee te denken en verzamel zoveel mogelijk woorden. Nu heb je een verzameling woorden die je inspireren, die je kunt combineren of misschien wel kunt transformeren naar de perfecte naam. Ook bij GrowMotion zijn we op deze manier begonnen: we noteerden pakkende steekwoorden die gerelateerd zijn aan wat we doen en wie we zijn.

5. Wees creatief, maar niet al te grappig


Creativiteit gebruiken voor je naam is goed, maar let erop dat je naam niet te grappig wordt. Hiermee loop je kans dat mensen je niet serieus nemen. Bovendien is humor erg persoonlijk en is het maar de vraag of anderen jouw humor delen. Blijf altijd professioneel, ook met je naam.

6. Kan jouw naam worden gebruikt als werkwoord?
Het ligt er natuurlijk aan wat voor dienst je met je start-up gaat aanbieden, maar als je naam wordt gebruikt als werkwoord, geeft dat aan dat jouw product de standaard is geworden voor die persoon. Een mooi voorbeeld hiervan is Google. Hoe vaak zeg je niet ‘dat moet je even googelen’? in plaats van ‘dat moet je even opzoeken via Google’.

7. Wees uniek
Bedenk een naam die zo min mogelijk lijkt op namen die gebruikt worden door andere partijen. Met originaliteit onderscheid je jezelf van de massa. In het perfecte scenario zou je naam op geen enkele manier bestaan, maar dat is erg lastig. Neem wel even een kijkje in het handelsregister om te checken of je naam al bestaat. Een unieke naam zal ook van invloed zijn op het beschikbare domein, zoekmachines en (social) media.

8. Is je naam nog beschikbaar?
Je hebt die unieke, onderscheidende en pakkende naam bedacht, en wat nu? Check snel of de beoogde domeinen nog vrij zijn, dit voorkomt teleurstellingen. Want bij die unieke naam, hoort natuurlijk een domeinnaam.

Tot slot
De naam van je start-up creëren is een leuk proces. Geef je creativiteit de ruimte om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen. Deze acht tips zijn er om je daarbij op weg te helpen. Probeer vooral je eigen manier te vinden, en wees niet bang om ‘out of the box’ te denken. Investeer voldoende tijd in het bedenken van de naam van je start-up, want een pakkende naam is de beste binnenkomer!

Succes met het bedenken van je naam!Schoonheidsspecialiste Medina Dokter Jerkin Arts Tuniek Vrouw Isaac Shirts 医生 Medical uTJ35cFKl1

Poletto maat leer schoenen 39 bruin F1KuTcJl3

 

maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL

Naar het overzicht

maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL
maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL

Up-to-date blijven over de nieuwste startups?

maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL
maat Pleats 4k Please shirt 57265 T Asymmetry 5A4q3RjL
Recreation 11 Creative Massino Red 5 lKJucT135F

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken gaat u hiermee akkoord.