Home Productiever Plan jouw Eigen Dag!

Plan jouw Eigen Dag!

5 min read
0
9
421

Laat jij anderen bepalen hoe jouw dag eruit ziet? Bepalen zij voor jou hoe jij je voelt gedurende de dag? Dit lijkt misschien in eerste instantie niet het geval, maar je bent niet de enige die hier last van heeft. Veel mensen hebben niet eens door hoeveel anderen voor hen bepalen hoe ze zich voelen.

Heb je bijvoorbeeld wel eens last van frustraties of voel je je boos als je aan die ene vervelende persoon denkt? Als je dat toestaat laat je een belangrijke kracht die je bezit volledig links liggen. Jij kunt elke dag zo inrichten als jij wilt. Ook van binnen. Denk je er uberhaupt wel eens na over hoe jouw dag eruit moet zien en hoe jij je vandaag wilt voelen?

Dat klinkt misschien een beetje apart, maar eigenlijk zou iedereen dat moeten doen. Zodra je wakker wordt in de ochtend denk je even een paar minuutjes na over hoe jij wilt dat jouw dag eruit gaat zien. Hoe wil je bijvoorbeeld dat het gaat op je werk en welke mensen wil je ontmoeten en welke juist niet? Welke emoties wil je ervaren en welke niet?

Schrijf dit eens op in een schrijfboekje. Die moet je sowieso hebben, omdat ik je altijd vertel dat je alles op moet schrijven ;). Succesvolle mensen schrijven veel, maar dat is niet waar dit artikel over gaat. Probeer je in te beelden hoe de dag moet gaan lopen, als een soort filmpje in je hoofd, en schrijf dat op.

Probeer ook de emoties die met het filmpje gepaard gaan alvast te ervaren. Dat gaat meestal automatisch, maar het is belangrijk dat je hier wat nadruk op legt. Beeld je in dat de dingen die je van plan bent vandaag allemaal goed zullen gaan en voel de goede emoties die hiermee gepaard gaan. Zet je angsten opzij en ga ervan uit dat alles wat jij wilt doen gaat lukken!

Wanneer je hiermee klaar bent zul je direct al een goed gevoel hebben. De dag beginnen met een goed gevoel kan echt geen kwaad. Probeer dit gevoel vast te houden en begin aan een knaldag!

Gedurende de dag laat je alle vervelende gevoelens die binnen komen lekker varen. Krijg je een stoere opmerking van een collega naar je hoofd? Weet dat je boven hem of haar staat en laat het gaan. Wanneer hij of zij geen enkele invloed heeft op jouw emotie dan heb jij gewonnen en ben jij de sterkste persoon.

Wees trots op jezelf en houd vast aan de positieve dingen die al vanaf de ochtend jouw dag bepalen. Als je ervan afdwaalt is het belangrijk om hier weer aan terug te denken, pak je notities erbij en lees nog even een keertje door wat je opgeschreven had.

De eerste dagen dat je dit systeem gebruikt zul je er waarschijnlijk nog wel even aan moeten wennen, maar als je het eenmaal een weekje vol hebt gehouden zul je merken dat jij de baas bent over jouw gevoel gedurende de dag en dat jij bepaalt hoe de dag verloopt!

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Productiever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…