Home Productiever Vier Vragen Om Erachter Te Komen Wat Jij Wilt!

Vier Vragen Om Erachter Te Komen Wat Jij Wilt!

6 min read
0
10
808

Als je deze site volgt ben je waarschijnlijk elke dag bezig om jezelf te verbeteren. Je probeert regelmatig iets nieuws. Soms kom je erachter dat hetgeen dat je eerst graag wilde bereiken toch niet echt bij jou past, maar in de meeste gevallen ben je blij dat je de stap genomen hebt.

Wanneer je elke dag een beter versie van jezelf wilt worden dan heb je ook wel eens inspiratie nodig. Het is belangrijk dat je jezelf regelmatig een aantal vragen stelt om erachter te komen wat het precies is dat je aan jezelf wilt verbeteren.

Wat is echt belangrijk voor mij?

Een van de meest belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen is de vraag wat voor jou belangrijk is.

Nadat je voor jezelf bepaald hebt wat je echt belangrijk vindt moet je er ook bij bedenken wat dat jou uiteindelijk oplevert. Door deze vraag keer op keer aan jezelf voor te leggen kom je erachter wie je eigenlijk bent.

De meeste mensen hebben een heel ander beeld van zichzelf dan hoe ze daadwerkelijk zijn en wat ze uiteindelijk uitstralen naar anderen toe.

Wie kan me hierbij helpen?

Wanneer je een richting gekozen hebt in je leven is het handig om uit te zoeken wie dat pad al een keer eerder gelopen heeft. Wat je ook wilt bereiken, er is vast al iemand die dat al gelukt is.

Probeer over deze persoon zoveel mogelijk informatie te krijgen als je kunt. Misschien is er wel een film over diegene gemaakt, of heeft hij of zij een boek geschreven.

Nog beter zou zijn om een één op één consult of lunch met deze persoon te plannen. Zo moeilijk is het anno 2015 niet meer om met iemand in contact te komen.

Wie kan ik zelf helpen?

Door bijvoorbeeld het regelmatig delen van informatie en ideëen op een blog. Dat is voor mij een leuke manier om anderen te helpen, maar je kunt natuurlijk nog eindeloos veel andere ideëen bedenken.

Misschien heb je zoiets van: ‘maar ik wil helemaal geen anderen helpen’. In dat geval kan ik je alleen maar aanraden om het een keer te proberen.

Het schijnt dat altruïsme, het tegenovergesteld van egoïsme, hetzelfde deel van de hersenen prikkelt als cocaïne. En hey, welke van de twee zou je liever een keer willen proberen?

Wat zou je met je leven doen als je geen geld nodig had?

Voor veel mensen is geld de nummer één factor die hen tegenhoud het leven van hun dromen te leiden. Dat denken ze tenminste. En dat is zonde.

Probeer eens voor jezelf te bedenken hoe je leven eruit zou zien als geld helemaal geen rol zou spelen. Pas daarna kijk je hoeveel geld je daarvoor daadwerkelijk nodig hebt.

Veel mensen doen namelijk het tegenovergestelde. Ze proberen zoveel mogelijk geld te verdienen en gaan daarna pas kijken waar ze het aan uit willen geven. Zo kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld in een baan terecht komt waar je een pesthekel aan hebt maar welke je eigenlijk alleen voor het salaris aanhoudt.

De vragen die ik hier op een rijtje gezet heb zijn slechts ter inspiratie bedoeld. Het maakt niet uit in welke volgorde ze je stelt. Bovendien kun je jezelf natuurlijk nog veel meer vragen stellen. Heb jij voor jezelf goede ‘levensverbeterende’ vragen bedacht? Deel ze dan met ons in een reactie!

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Productiever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…