Home Rijker Vind de Ultieme Balans tussen Werk en Privé

Vind de Ultieme Balans tussen Werk en Privé

4 min read
0
0
395

Een van de risico’s van een slechte balans tussen werk en privé is de welbekende burnout. Natuurlijk maak je ook kans op een burnout zonder dat dit direct te maken heeft met deze balans, maar je kunt een burnout in de meeste gevallen wel voorkomen door een goede balans te creëen tussen de werkvloer en jouw persoonlijke leven.

De meeste volwassen personen onderhouden een gezin, spenderen tijd met hun kinderen en hun partner en werken daarnaast ook nog (bijna) elke dag aan hun carrière. Bovendien is het tegenwoordig gebruikelijk dat beide partners een carrière onderhouden èn voor het gezin zorgen. In dat geval moet je dus als één van deze twee partners ook rekening houden met de ander.

Jullie zullen beide bepaalde compromissen moeten doen. Jullie hebben het beide druk en het gezin krijgt logischerwijs de meeste prioriteit, met als gevolg dat je hele nachten aan het werk bent om de tijd weer in te halen.

Situaties als deze kunnen al snel tot een burnout leiden. Toch is het niet heel moeilijk om dit te voorkomen. De goede balans tussen werk en privé kun je bereiken door efficient met je tijd om te gaan. Je zult je tijd moeten managen en er iets bewuster mee om moeten gaan.

Het eerste wat je moet doen is toegeven dat je de tijd die je verloren bent niet meer in kunt halen. Je hebt begrip nodig van je werkgever of compagnon. De meeste mensen begrijpen dat een gezin veel tijd kan vergen en dat niet alles altijd zo kan lopen als gepland.

Ga een gesprek aan met je baas of partner en laat hem of haar weten dat je het project waar je mee bezig bent niet op tijd kunt af krijgen. Je werkgever zal hier begrip voor hebben en het is sowieso beter om van tevoren toe te geven dat je het niet gaat redden dan achteraf alles in de soep te laten lopen. En je kunt natuurlijk ook vragen om tips om zo efficient mogelijk dit project af te ronden.

Iets anders wat veel mensen vergeten maar wat ook heel belangrijk is, is om zo nu en dan eens te focussen op jezelf. Ga eens bewust bij jezelf na hoe je je voelt. Als je erachter komt dat je elke dag moe en uitgeput de dag afsluit, wordt het tijd om conclusies te trekken en misschien zelfs tijd voor een andere baan of kortere werktijd.

Load More Related Articles
Load More By Vito
  • Zo Word je Rijk!

    Geld maakt niet gelukkig, maar een gebrek aan geld maakt wel ongelukkig. Als je er te wein…
  • Review: i-Say

    Bij i-Say krijg je betaald voor het invullen van enquetes. De website is onderdeel van Ips…
  • Review: Waardevolle Mening

    Waardevolle Mening is een dienst die je beloont voor deelname aan marktonderzoek. Je wordt…
Load More In Rijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…