Home Fitter Wat zijn de Voordelen van Pittig Eten?

Wat zijn de Voordelen van Pittig Eten?

3 min read
0
10
803

De meesten houden van pittig eten om de smaak ervan. Toch zitten er ook nog voordelen aan pittig eten op gezondheidsgebied. Onderzoek heeft uitgewezen dat pittig eten op meerdere manieren bijdraagt aan je gezondheid. Dus naast het feit dat je mond lekker in brand staat en een pepertje hier en daar behoorlijk wat extra smaak aan je gerecht toevoegt, is het dus ook nog goed voor je.

Spijsvertering

Sommige mensen zijn ervan overtuig dat het zweet dat je uitbreekt bij een pittige maaltijd een teken is dat je calorieën aan het verbranden bent. Dat durf ik niet te bevestigen, maar het is wel wetenschappelijk aangetoond dat je metabolisme tijdelijk met ongeveer zo’n 8 procent verhoogd kan worden. Bovendien is het zo dat wanneer je pittig eet je geneigd bent om minder te eten.

Antioxidanten

Veel soorten pepers bevatten antioxidanten die volgens onderzoeken in laboratoria een remmende werking hebben op kanker. Toch gelden deze nog niet als officieel bestrijdingsmiddel en mogen deze stoffen niet als officiële behandeling gezien worden, maar het kan wel helpen deze en andere ziekten te voorkomen.

Voedingswaarden

Onder andere verse chilipepers zitten vol met vitamine C. Dit helpt tegen verkoudheid en draagt bij aan je algemene gezondheid. Niet alleen de Chilipeper, maar ook veel andere groene en rode pepers zitten vol met vitamines en mineralen.

Gelukshormonen

Pittig eten stimuleert de aanmaak van hormonen als serotonine. Dit is een hormoon wat een positieve invloed heeft op je geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Kortom, pittig eten is niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid. Maak je gemiddelde maaltijd dus eens wat spannender en serveer er wat sambal bij.

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Fitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…