Home Socialer Zo word jij zelfverzekerd!

Zo word jij zelfverzekerd!

4 min read
0
0
452

Hoe word je zelfverzekerd, maar dan ook echt zelfverzekerd, in de huidige samenleving? Veel mensen worstelen met deze vraag. De beste manier om dit probleem aan te pakken, en de Don Juan te worden die je altijd al wilde zijn, is kijken naar de situaties en mensen die het je moeilijk maken om zelfverzekerd te zijn. Dat klinkt misschien een beetje apart, maar vaak zijn het bepaalde situaties of personen die je hierin belemmeren. In dit artikel een aantal punten die je absoluut moet vermijden als je zelfverzekerdheid op wilt bouwen.

1. Een negatieve werkomgeving
Juist op het werk of op school vind je mensen om je heen die soms nogal competetief zijn ingesteld. Hier zul je nou eenmaal mee om moeten gaan, maar laat je er niet door afleiden. Een beetje competitie laat je vaak meer in jezelf naar boven halen dan je zou verwachten, maar probeer jezelf niet te vergelijken met mensen die bijvoorbeeld op een niveau zitten wat voor jou onhaalbaar is.

2. Negatieve mensen om je heen
We kennen allemaal wel een aantal personen die het veel te leuk vinden om over andere mensen te roddelen of zelfs te klagen. Deze mensen moet je zoveel mogelijk zien te vermijden, als ze met jou over iemand anders praten, praten ze ook met anderen over jou. Bovendien schiet je er gewoon niets mee op.

3. Ervaringen uit het verleden
We hebben allemaal wel eens dingen gedaan of meegemaakt waar we ons voor schamen of sterker nog, die je zelfverzekerdheid hebben aangetast. Fouten maak je om van te leren. Aan spijt heb je vrij weinig. Leer van je fouten en ga door!

4. Negatieve kijk op de wereld
Wind jezelf niet op over de slechte dingen die er op deze wereld gebeuren. Als je zelfverzekerd wilt worden zul je moeten leren om het beste te maken van negatieve situaties.

5. Identiteit
Jij hebt je eigen identiteit. Als bijvoorbeeld een van je ouders het niet zo best voor elkaar heeft, betekent dat nog niet dat jij er ook niks van zult maken. Leer van de fouten van andere mensen, helemaal als deze mensen zo dichtbij staan, en zorg dat jij deze niet maakt.

Je kunt situaties niet altijd veranderen. En een persoon veranderen is al helemaal lastig. Het is echter wel mogelijk om bepaalde situaties en mensen te vermijden en zo effectief mogelijk om te gaan met degenen waarbij dat niet kan.

Als je deze tips in de praktijk gaat brengen, zul je zien dat je zelfverzekerdheid vanzelf zal toenemen. Ook word je steeds beter in het inschatten van situaties en personen en kun je beter beoordelen of een persoon of situatie van negatieve invloed zal zijn.

Load More Related Articles
Load More By Vito
Load More In Socialer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Drink jij Genoeg Water? Zo Kom je Erachter!

Wat is er nou verfrissender dan een lekker glas water. Zelf drink ik er dagelijks minimaal…